IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият кросовър на Bentley ще стане и първият хибрид на компанията

Очакванията на производителя са да продава до 5000 бройки годишно

Първият кросовър на Bentley ще стане и първият хибрид на компанията

Британският производител Bentley се готви да покаже първия в историята си кросоувър. Ръководството на компанията засега не потвърждава това официално, но активно намеква, че новият модел ще се появи на изложението в Женева.

Шефът на марката Волганг Дюрхаймер обяви пред журналисти, че ако Bentley все пак пусне подобна машина на пазара, очакванията са да продава между 3500 и 5000 бройки на година и така общите продажби на марката да скочат до около 25 000 единици годишно. Той допълни, че първият кросовър на компанията ще стане и първият неин хибриден модел.

За да бъде пуснат в масово производство, автомобилът трябва да бъде одобрен от компанията-майка – Volkswagen. Това се очаква да стане до края на 2012 г. Кросовърът на Bentley ще бъде на една платформа с Audi Q7, Porsche Cayenne и Volkswagen Touareg.

Освен с хибриден агрегат автомобилът ще се предлага с мотор W12 с турбо, както и с новия 4.0-литров V8, разработен съвместно с Audi.

Тагове: bentley suv
0 от 500