IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Marussia B1 тръгна из Европа

Едва 2999 бройки от руския суперавтомобил ще бъдат пуснати в производство

Marussia B1 тръгна из Европа

Руският суперавтомобил Marussia вече може да бъде видян по улиците на Европа. Моделът B1, който ще бъде произведен в лимитирана серия от 2999 бройки, попадна в обективите на случайни минувачи, които не се поколебаха да го заснемат.

Любопитното е, че стартът на производство е насрочен за следващия месец, но явно някои клиенти вече могат да се похвалят с новата кола. Както се знае, руската машина се предлага с избор от два двигателя – 2.8-литров с турбо (360 или 420 к.с.) и 3.5-литров атмосферен V6, чиято максимална мощност е 410 к.с. Моторите са дело на британския производител Cosworth, като с най-мощният от тях автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.8 сек.

За това помага и ниското тегло на Marussia B1. Благодарение на използването на карбон и алуминий в шасито и каросерията, автомобилът тежи едва 1100 кг. Цените на суперколата в Европа стартират от около 100 000 евро.

Още по темата:
В кухнята на руската суперкола Marussia

 

Тагове: marussia
0 от 500