IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилът Model X стана хит

Tesla събра 40 млн. долара от поръчки за кросоувъра.

Електромобилът Model X стана хит

Само за една седмица американската компания Tesla Motors е получила 500 предварителни поръчки за електромобила Model X, на обща стойност 40 млн. долара. Моделът беше представен на 10-ти февруари и тогава започнаха неговите предварителни продажби. За времето от тогава до днес Model X зае трето място по разглеждания в Google, а посещаемостта на официалния сайт на производителя скочи с 2800%.

Tesla обяви също така, че продажбите на досегашния Model S са нарастнали с 30 процента. По-рано експертите изразиха опасения, че новият кросоувър “Х” ще засегне продажбите на седана. Двете машини са с еднакви основни детайли, включително платформа и електрическа задвижваща система.

Седемместният  кросоувър се предлага в три варианта - със задно задвижване и един електромотор, както и 4х4 с два електромотора, където мощността и капацитета на акумулаторите варират. При най-мощната модификация ускорението от 0-100 е в рамките на 4,5 секунди. Всяка от версиите може да бъде поръчана с един или два пакета литиево-йонни акумулатори - с капацитет 60 Квч (370 км. с едно зареждане) или 85 Квч (480 км. с едно зареждане).

Серийното производство на новия модел ще започне в края на 2013 г, във Фримонт, Калифорния. Авансовото плащане за автомобил от специалния вариант Signature е на стойност от 40 000 долара. Ако клиентът има желание да получи брониран автомобил ще трябва да доплати още 5000. Очакваната цена за базов модел е около 50-60 000 долара, а топ модификацията ще е около 90 000.
 

Тагове: tesla
0 от 500