IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фетел иска титла с Red Bull RB8

Red Bull представи болида, с който Себастиан Фетел ще се опита за трети пореден път да спечели титлата във Формула 1.

Фетел иска титла с Red Bull RB8


Шампионите показаха RB8 в онлайн презентация. Колата, създадена от дизайнерския гении на Ейдриан Нюи бе най-очакваната от премиерите, преди сезона. И при този болид се забелязва така наречения “боксьорски нос”. За разлика от Ferrari и останалите до момента болиди, стъпаловидната чупка е доста по-плавна, а скосението отпред придава завършеност.


Като цяло дизайнът не е радикално по-различен от предшественика, с изключение на носа и предното крило. Той даде да се разбере, че тази кола е еволюция на болида от последните 4 години. Всичко това обаче функционира по различен начин, обясни Нюи. Причината е в забраната за обдухване на дифузьора, което позволяваше на Нюи да използва високо ниво отзад при предишния болид RB7. “Този елемент ни даваше предимство”, каза той.

“През зимата преосмислихме всичко. Наложи се да се върнем още по-назад в развитието на колата. Ауспусите ни позволиха да използваме високо ниво отзад, а сега трябваше да преработим всичко, за да го снижим”, коментира Нюи. Той обясни, че носът на RB8, както и на повечето останали коли не е много атрактивен, но това е било най-доброто решение, за да се съобрази с новите правила.

“Запазихме приблизително същата форма на шасито, като единствено снижихме носа в най-предната му част, както направиха и други отбори. Бих казал, че носът е малко грозен. Опитахме се да го оформим, доколкото може. Това не е детайл, който бихме използвали, ако не бяха правилата”, казва 53 годишният специалист.

Миналата година тимът спечели 12 от 19 състезания, а RB7 стана една от най-успешните коли в историята на Формула 1. С RB8 Себастиан Фетел, както и Марк Уебър имат желание да запазят тази тенденция. Основната цел на германеца е да спечели трета поредна титла. Преди него такъв рекорд са записали само Хуан-Мануел Фанджо и Михаел Шумахер. Той обаче осъзнава, че този сезон ще е по-труден от предишния.

 

0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    5er+Sklasa=Triforce ( преди 12 години )
    Triforce, tvoita S klasa ti stiga,a 600L ako i sloji6 gazovo,6te doidat aristokatite ot Mercedes i 6te te "Obesiat" za nazidanie,taka 4e nikoi da ne pravi kato teb!
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    behi ( преди 12 години )
    Само макларън за сега нямат този счупен нос :-) Дали до първото състезание и те няма да променат дизайна ?
  • #4
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 12 години )
    И аз искам чисто нов W140, S600L от магазина, ама ще си мечтая :D
  • #3
    10 rate up comment 2 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    Даже е на трето място това дали е красива. На пъро място е важно че е бърза. На второ че е здрава, и чак на трето място е дали е красива!
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    За пореден път се убеждавам, че за много от коментращите в този сайт най-важното за една кола е красотата. Това е спортна кола и най-важното за нея е бързината. А точно тази кола в последните 2-3 г. всички други се опитват да я достигнат, но така и не успяват. А дали е красива е на второ място. Най-важното е че е бърза!
  • #1
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Uspokoih se,po-grozni4ka ot Ferrari!!!!!!!!!!!