fallback

Jaguar XJ220 навърши 20 години

Автомобилът държеше рокорда за максимална скорост през 90-те години на ХХ век

Тагове: jaguar xj220
fallback
  • #12
    Анонимен ( преди 12 години )
    NANI е много прав. Достатъчно е човек да си включи VH1 и да види някой клип от 80-те и се вижда, че жените тогава са били много повече жени от сегашните глоквенца. А за колите е ясно. От 2005 насам почти не съм виждал нов хубав модел.
  • #11
    бавареца ( преди 12 години )
    дядо завел внучето на цирк. изкарали лъв. детето- дядо дядо виж лъв. д.- а лъв, дрглив котарак, едно врме какви котараци имаше - лъвове. изкарали слон - дядо виж слон. а слон, дръгливо магаре, едно време кви магарета имаше-слонове. излезнал фокусник, дядо дядо виж магиосник, а магиосник-***, едно време какви *** имаше - магиосници.
  • #10
    NANI ( преди 12 години )
    Едно време колите бяха коли и жените бяха жени,сега има само *** и таралясници наблъскани с електроника
  • #9
    jok ( преди 12 години )
    Не ми се вярваше,но преди 2-3г. видях тази кола пред хотел Анел в София , спрях и почнах да гледам глупаво,беше нереално,толкова дълга,толкова широка и толкова ниска.Веднага дойде едно пиколо да гледа да не пипам нещо,а аз като робот му изброих тех. характеристики,той не се впечатли особено,но това беше една от най-редките коли които съм виждал на живо.
  • #8
    deadfox ( преди 12 години )
    Зондата е атмосферка и е от този век все пак а това е на 20 години :)
  • #7
    бавареца ( преди 12 години )
    не знам защо са махнали големия атмосферен 12сетак и са сложили после V6, но в тест на топгиър демонстрираха каква турбодупка има. забележителна кола е но Зонда ме впечатлява повече. да не говорим от колко малка фирма се проектира и произвежда.
  • #6
    Jag fan ( преди 12 години )
    Евала, за това са коментарите! Имам предвид последните три преди моя. Още веднъж Браво!
  • #5
    RS1600 ( преди 12 години )
    Имам предвид, Jaguar XJR-9, който печели Льо Ман през '88 и слага край на хегеномията на Порше.Също така е единствения успешен атмосферен автомобил от ерата на Група С.
  • #4
    Хайде и аз ( преди 12 години )
    Като сме почнали да дописваме статията. Поведението на колата на пътя е доста нервно и ако се съберат не особено опитен водач, тази кола и влажен път примерно, колата като нищо ще му избочи оченце - няма майтап.
  • #3
    RS1600 ( преди 12 години )
    Хайде да дам и аз принос към статията.220 в името на модела показва максималната му скорост в мили (= ок. 355 км/ч). То всъщност моделът е по-близо до състезателен автомобил. Окачването, оригиналния двигател V12 и конструкцията на каросерията са като на Льо Манския звяр от група С на Марката.
fallback
Последни