IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайците правят нов опит да спасят Saab

Компанията Zhejiang Youngman е готова да инвестира $731 млн. във фалиралия производител

Китайците правят нов опит да спасят Saab

Китайската компания Zhejiang Youngman ще направи нов опит да възроди обявилия банкрут шведски производител Saab, като инвестира в него $731 млн. През следващата седмица представители на компанията ще се срещнат със собствениците на Saab – шведската фирма Swedish Automobile, за да обсъдят сделката.



Китайците се надяват най-късно до 3 месеца след подписване на сделката да пуснат в производство новия модел от семейството 9-3, който ще бъде на платформата на показания в Женева миналата година концептуален модел Phoenix (на първата снимка).
Трябва да се отбележи, че в случая General Motors, който досега блокираше сделката с азиатските инвеститори, няма да може да попречи. Причината е, че Phoenix изцяло е разработка на Saab и не ползва никакви технологии или ноу-хау на американския концерн. GM обаче може да попречи на китайците да правят останалите модели на шведския производител.



Плановете на Saab са платформата Phoenix да бъде превърната в модул, върху който по-нататък да бъде направен компактен хечбек 9-2 (на втората снимка), както и седан-лимузина 9-7, чиято дължина ще бъде 5.5 м. Автомобилите ще се продават единствено на китайския пазар.

 

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    По същата логика АУДИ не е ли наточен Фолксваген.За премиум марка най-важното е усещането за лукс и ограниченост *** продукцията.Мерцедес,БМВ и АУДИ продават милиони.В този смисъл може да се каже,че истински премиум остават малко автомобили като БЕНТЛИ,РОЛСРОЙС и т.н.Какъв премиум автомобил е А класа или А1 например?Виж С класа или А8 е по-друго нещо.
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Иво ( преди 12 години )
    Симпатизирам на фирмата, въпреки че съм достатъчно в час с техниката и с историята им. Така наречената премиум марка ползваше достатъчно време технологиите на какви ли не непремиум автомобили като Фиат Крома, а след това и на Опел Вектра. Все едно да кажеш за Ягуар от преди десетина години, че е премиум, а той пустия е прикрито Мондео! Китайците ще наместят нещата. При условие, че ще ги продават само на техния си пазар е ясно за какво качество ще става въпрос.
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Защото е премиум марка.Нали не мислиш,че 95 и Пасат могат да бъдат поставени на една плоскост за сравнение...Не ти задавам въпрос.Отговорът е ясен.
  • #5
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Audi.. ( преди 12 години )
    Tova e marka s istoriq,zaslujava da na pazara redom s drugi marki....no ne moga da razera zashto cenata im e kato za premium avtomobil
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Хубаво ще е GM да не се пънат толкова с китайците. Вероятно американското правителство се опари със сделката на Форд с китайците, та затова сега се отрязват пътищата на китайците към американски и европейски технологии. Форд направо им навряха в ръцете downsizing-a + най-модерните помощни системи, които дори ги няма накуп при кой да е друг автопроизводител. Но китайците са на ти с електрониката така, че това едва ли е проблем. GM явно не искат да открехват още повече вратата.
  • #3
    17 rate up comment 2 rate down comment
    скорпион ( преди 12 години )
    Сувчето изглежда много добре. Хубаво ще е да го видим в Европа.
  • #2
    15 rate up comment 2 rate down comment
    дон Шопеску ( преди 12 години )
    "Автомобилите ще се продават единствено на китайския пазар." Ей това вече ще е супер гадно ... Все едно Ягуар-а да се продава само на индийския пазар ..
  • #1
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ""Компанията Zhejiang Youngman е готова да инвестира $731 млн""Много добре!!!! Не ми е ясно, къде се бутат турците между шамарите?! Тия какви пари вадят!!!!