IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM модернизира Chevrolet Volt

Целта е повишаване на защитата на батериите на електромобила

GM модернизира Chevrolet Volt

Genetal Motors „привика” в сервизите си всички близо 8000 автомобила Chevrolet Volt, продадени в САЩ. Целта е да бъде заздравена защитата на батериите им. Те ще бъдат поставени в специална опаковка, за да се избегне опасността от пожар след катастрофа.

До подобно решение се стигна след пожар в три автомобила. Единият пострада при инцидент на пътя, а другите два на краш-тестове. От управата на GM са категорични, че батерията на Volt е обезопасена и проблемите не са свързани с каквито и да било пропуски в производството на клетките, доставяни от южнокорейската LG Chem Ltd.

„Поправката” ще включва добавяне на стоманени плочи около батерията, както и поставяне на сензор, за да може водачът да следи нивата на охлаждаща течност за контрол на температурата на батерията.

"Ние тествахме система за батериите на Volt за повече от 285 000 ч., което прави 25 години работа - заяви Мери Бара,  вицепрезидент на GM. – И продължаваме да сме уверени, че клетката, която предлагаме, е сред най-безопасните на пазара”.

Още на 22 декември GM направи първи стъпки за по-добра защита на батериите на Volt. Те включваха ламиниране на електрическите вериги в 200-килограмовата батерия, усилване на кожуха на литиево-йонната батерия и заздравяване на охладителната система срещу течове при силен удар.

Тагове: gm chevrolet volt
0 от 500