IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дакар 2012 - Вачков финишира с бензин назаем

Един от най-трудните етапи на рали Дакар донесе поредните размесвания в класирането, преди петия ден.

Дакар 2012 - Вачков финишира с бензин назаем


Изпълненият с кал, вода и пръст етап от рали Дакар се оказа тежък за българските участници. Петър Ценков финишира на 1:38 часа след победителя. Неговото каране бе на приливи и отливи, но все пак зае 13-то място и е 14-ти в генералното класиране.

До момента нямаше никаква информация за другия българин в надпревата - Младен Вачков, който до средата на специалния етап караше пред съотборника си, после изостана и от снощи насам не фигурираше в списъците на финиширалите. По последни данни Младен е имал много проблеми, а малко преди финала е останал без гориво. Все пак е успял да намери бензин и е завършил късно през нощта. Важното е, че днес продължава, след като механикът Димитър Ортаков е отстранил пораженията по АТV-то.

Иначе в клас АТV, Томас Мафей (Арж.) успя да изпревари местните герои – братя Патронели и да излезе начело. Мафей беше трети на старта, но догони и двамата си сънародници и завърши съответно на 5:33 мин. пред по-малкия – Алехандро и на 8 мин. пред Марко. Така той стартира днес като лидер с 3 мин. аванс пред Алехандро.

“Страхотен етап! Имаше всичков него: кал, вода, пръст. Минах го перфектно”, каза Томас.

Миналогодишният победител при мотоциклетистите Марк Кома (KTM) успя да съкрати с 2 минути аванса, който взе основния му конкурент за титлата в Дакар 2012, Сирил Депре. Испанецът изпусна водачеството в третия ден, след като направи навигационна грешка. След вчерашната етапна победа Кома е на 8 минути след съотборника си Депре. Сирил завърши на втора позиция. Холандецът Франс Верхоевен (Sherco) финишира трети, на 8:26 мин. от Кома.

Четвъртото място на португалеца Хелдер Родригес в етапа му донесе влизане в тройката на генералното класиране, но на дистанция от 26:48 мин. след Депре. Само на две секунди след него е чилиецът Франциско Лопес – Челеко.

“Много труден етап, особено в началото”, сподели Кома. “Концентрирах се върху навигацията и прекосяването на реките. Опитах да карам бързо, но беше много трудно. Все пак предстои Фиамбала и има още много етапи, така че всичко предстои”


0 от 500