IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още за електромобила Tesla Model S

Електричката ще има четири версии, едната от които ще се мери с високооборотните бензинови седани.

Още за електромобила Tesla Model S


Премиум електромобилът Model S на Tesla ще се появи на американските пазари през есента на 2012 година. Той ще се лансира в четири версии, едната от които ще бъде спортна (Performance).

Базовите модели се оборудват с един от трите възможни литиево-йонни акумулатора: с капацитет -  40, 60 или 85 Квч. За изпълнението Performance е предвиден само последния вид, който е съчетан с по-мощен електромотор. Всички акумулатори притежават гаранция от осем години.

В зависимост от капацитета на батерията пробега с едно зареждане варира между 255 и 480 километра. Базовата версия (40 Квч) е в състояние да постигне ускорение от 0 до 60 мили в час за 6,5 сек., а максималната й скорост възлиза на 177 км/ч. С акумулатор от 60 Квч тези показатели скачат съответно на 5,9 сек. до сто и максимална скорост до 200 км/час, а при версията с акумулатор от 85 Квч стойностите са съответно 5.6 секунди и 210 км/час.

При модификацията Performance нещата изглеждат още по-впечатляващи. Ускорение до 60 мили в час само за 4,4 секунди и максимална скорост – 220 км/ч.

Базовите модели “стъпват” на 19-инчови лети джанти, имат мултимедийна система със 17-инчов сензорен екран и система за мобилно свързване Universal Mobile Connector. Спортният модел разполага с адаптивно въздушно окачване, аеродинамичен бодикит, специални аеродинамични джанти, панорамен таван, кожен салон, комбиниран с алкантара и други.

Цените започват от 49 900 долара за базовите екземпляри и от 79 000 долара за Performance.

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Tesla Roadster Sport ( преди 12 години )
    Това е колата с най-доброто окачване, поведение на пътя, шаси и център на тежестта. Tesla Roadster мина документирано извънградско с 1 зареждане 501 км!!! От тестовете тази изминава 480км със постоянна скорост 89 км/h!
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    ing ( преди 12 години )
    Никога няма да мине с 85квч 500км. Това е просто абсурд. Ако се движи със 100км/ч това означава 5 часа, което е 15кв мощност. Тя от своя страна със сигурност не е достатъчна за движение на този кораб със 100км/ч
  • #6
    1 rate up comment 4 rate down comment
    speedart ( преди 12 години )
    Това е нагла кражба от Мазарати..
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 12 години )
    Да,направо много чудесна кола,обаче се питам защо всички електрически автомобили имат такава липса на дизайн.А дали някога ще има електричка,която да е с толкова гепващ за сърцето дизайн като колите на Марчело Гандини,Джорджето Джоджаро и от части на студиото Пинин Фарина?А може би колите на ток не са толкова вдъхновяващи?Но ако ще става въпрос за икономии защо не спрат тецовете и корабите,ползващи нефт,ами правят колите все по *** и роботизирани.Няма сърце в новите коли.Не сте ли съгласни?
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    IT ( преди 12 години )
    Това е бъдещето !!!! определено дизайна ме кове на 100 %!!!Освен екологичен и икономичен автомобила е страшно красив !! обаче немога да не отбележа че интериорът е мноого недоизпипан :((( и изобщо не подхожда на екстериора и техническите показатели....смятам че това е огромен недостатак и от тесла просто са го претупали, не са му обърнали никаво внимание а това е краино непрофесионално..или просто нямат достатчно средства за по сериозна разработка...дано в последствие го променят !!!
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    t.t. ( преди 12 години )
    iskam da vidq kra6 test otzad sus 70km samo 6 pove4e ot normalnoto da vidim teq "detski "sedalki kak stavat 6iofiorski??!?!!?!?!?!??!!?
  • #2
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Отпред прилича на Ситроен,пак са крали тия...
  • #1
    23 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Пред това бижу Audi R8 изглежда китайски недъгаво.