IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari 458 Italia VS Koenigsegg Agera R

Една наистина неравностойна битка (Видео)

Ferrari 458 Italia VS Koenigsegg Agera R

Всеки би се чувствал като цар на пътя, когато е на борда на автомобил с високооборотен V8 двигател, генериращ 570 к.с., който е способен да ви изстреля от място до 100 км/час за 3.4 секунди и да продължи да ускорява чак до 320 км/час.

Колкото и мощна да е колата обаче винаги ще се намери някой с още по-мощно возило. И както се убеди собственикът на Ferrari 458 Italia от видеото, Koenigsegg Agera R, който бе представен по-рано през тази година в Женева, е едно тези возила.

Шведската суперкола, която заслуженo заема второто място в класацията "Най-бързите коли на планетата", се задвижва също от V8 двигател, който обаче генерира спиращите дъха 1115 к.с. Те са способни на ускорение от място до 100 км/час за 2.9 секунди и на максимална скорост от 418 км/час.

Битката между двете коли е неравностойна поради ред причини, сред които е и цената. Agera R струва $1,600,000, а високоборотното атмосферно Ferrari  - около $200 000.

Вижте състезанието във видеото на GTBoard.com



0 от 500