IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MINI разкри Countryman John Cooper Works

Машината преминава зимни тестове в Австрия

MINI разкри Countryman John Cooper Works


MINI разпространи първите официални фотографии на кросоувъра Countryman, подготвен от ателието John Cooper Works.

Снимките на машината са от тестове в Австрия, където се проверява как се държи тя при зимни условия. Световната премиера на Countryman John Cooper Works ще бъде на изложението в Женева догодина.

Новият модел ще получи аеродинамична каросерия с мускулеста предна броня, разширени колесни арки, а също така и задна броя с дифузьор и вградени в нея тръби на ауспусите. Освен това "напомпаният" кросоувър ще има по ниско със 10 мм спортно окачване и по-мощни спирачки (диаметърът на задните дискове ще се увеличи от 280 на 296 мм).

Подробности за двигателя на най-мощния MINI Countryman засега не се споменават, но се очаква той да получи 1.6-литров турбомотор, който в настоящата версия S е с мощност от 184 к.с., но при новият вариант те ще нараснат до 218 к.с.

Очаква се да има и специална версия, с която ще се заеме ателието Superchips. Специалистите от тази компания вече са "напомпали" агрегата до 230 к.с., но са на мнение, че могат да го направят още по-мощен.

Очаква се от 0 до 100 км/ч. кросоувърът да ускорява за 7.0 сек. Сега обичайната версия Cooper S Countryman с ръчна скоростна кутия прави същото за 7.9 сек. Производството на автомобила ще стартира през май 2012 г. в завода на компанията в Австрия.

0 от 500