IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler прави електроавтомобил с китайци

Колата трябва да тръгне по улиците през 2013 г.

Daimler прави електроавтомобил с китайци

На предсотящата изложба Auto China в Пекин съвместното предприятие BYD Daimler New Technology Co. Ltd. ще покаже концептуален модел на електрически автомобил. Изложението е през април 2012 г., като на него компанията BDNT обещава да разкрие пред партньорите си идентичността на новия бранд, неговото позициониране, а също така и неговите дизайн и технологии.

Концептът трябва да бъде в такова състояние, че да може година по-късно да бъде пуснат в серийно производство. Работата по първите прототипи на машината е пред приключване и се очаква неговите изпитания да започнат през есента на 2012 г.

В съобщението за намeренията на новата компания се казва, че тя ще използа опита на китайската BYD в областа на акумулаторните батерии и електронни системи, комбиниран с ноу-хауто на Daimler в областа на електрическите транспортни средства и тяхната безопасност.

Производството на новото поколение електромобили ще бъде в завода в Шенжен, но под контрола на германски експерти, които ще обърнат особено внимание на качеството. То ще трябва да отговаря на системата за стандартизация, въведена от Daimler при производството на собствени автомобили. Проектът бе завършен още през 2010 г., а през февруари 2011 г. бе одобрен и от правителството на Китай.

Тагове: daimler byd
0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    VAGinist ( преди 12 години )
    Да ни е честито новото немското премиум качество от евтини китайски пластмаси и електроника.
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Великата тройка МБ,БМВ и ФВ правят автомобилите си в Китай и качеството им е китайско. Само не разбирам защо толкова си надуват цените. Явно поради факта, че в света има много комплексари, които още ги купуват.После някой от фенчетата да не каже,че не е вярно! Хората цяла статия са написали за тях.