IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Fit EV - 200 км. с едно зареждане

Представиха серийната версия в Лос Анджелис.

Honda Fit EV - 200 км. с едно зареждане


Honda показа серийната версия на електрическия миниван Fit EV. Премиерата се състоя на автомобилното изложение в Лос Анджелис, където бяха разкрити всички подробности за модела.

Той ще стъпи на пазара в САЩ още това лято, като ще се предлага срещу сумата от $36,625. Ще има и опция за ползване под наем, срещу $399 на месец.

Японската компания планира да произведе около 1,100 бройки от напълно електрическия модел през следващите три години, но при интерес към Honda Fit EV, броят ще бъде увеличен.

Honda Fit EV се задвижва от електрически двигател с мощност 125 к.с., който черпи енергия от литиево-йонни батерии (20 кВч). Електомобилът позволява три режима на управление - Econ, Normal и Sport, които оптимизират работата на двигателя, в зависимост от това дали водачът иска да се придвижва икономично или да се възползва от максималните динамични възможности на системата. От Honda казват, че при режим " Econ", пробегът може да бъде увеличен с около 17%, спрямо "Normal", а при избран режим "Sport", ускорението се подобрява "значително".

Сред системите пестящи енергия на борда на Honda Fit EV присъстват още високоефективен климатик и технология за регенериране на енергията при спиране.

Батериите на Honda Fit EV могат да бъдат напълно заредени за само 3 часа, като доставят автономия от около 200 километра при движение в гарда и около 120 километра при извънградско каране.

За да се отличава от версиите с двигатели с вътрешно горене, Honda Fit EV ще се предлага с уникален син цвят за екстериора (Reflection Blue Pearl). За електрическата система на колата ще подсказват още специалните емблеми "EV", новите брони, специалните джанти с пет спици и хромирания елемент, който замества радиаторната решетка.

В салона пък са използвани еко-тапицерии, а уредите на таблото и централната са променени. В стандартното оборудване е включена телематична система, която разполага и с функция за предоставяне на информация за най-близките станции за зареждане на возилото.

Тагове: honda fit ev
0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Пак японци ( преди 12 години )
    Пак японците само ни показват и произвеждат новите автомобилни технологии. Нещо германците не ги виждаме в такива новини-тях ги виждаме при тракащи едновековни дизелчета и нищо ново! Аха, виждаме ги по последните места на всички класации за здравина и клиентско задоволство. Много трябва да се учат от японците.