IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спортният електромобил Arcspeed

Австралийският автопроизводител Arcspeed направи електрически роудстър, с който да конкурира Tesla

Спортният електромобил Arcspeed


Само седмица, след като в Брисбейн бе представен спортния електромобил Varley evR450, от Австралия идва новината за поява на нов електрически суперкар. Роудстъра Arcspeed се задвижва със същия мотор, използван във Varley. Максималният му въртящия момент, според спецификациите достига 521 Нм и ускорява возилото от 0-100 км/ч за нищожните 3,8 секунди.

Колата е конструирана от Ян Денер, в Сидни. Денер има опит в изработването на реплики на легендарните модели  Cobra и Ferrari GTO. Той създава каросерията на Arcspeed преди пет години, с идеята да пусне лимитирана серия, използвайки технологии от Honda. Заради проблеми с доставките проекта приключва без нито една продажба.

Роудстъра ще има много нисък център на тежестта. Електромотора е разположен отзад и  двигателни са задните колела. Пакет от 500 литиево-йонни фосфатни батерии е разположен по дъното на кокпита.

От Arcspeed заявяват, че цената на возилото ще е по-ниска от 100,000 щатски долара. Електрическия роудстър ще излезе на пазара след около година. 

Тагове: arcspeed tesla
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Какво с правите на интересни, като че няма други роудстъри, които са без таван.Колкото н интелигентният въпрос за каската- наскоро карах за кратко до едно ферари /ясно е защо за кратко/ кабрио /нямам идея кой беше модела/, та пича си го караше със свален таван и скорост около 140 и вятъра дори не му помръдвше косата. Така че не ги мисли толкова, хората за това си имат инженери- специалисти.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MNOGOZNAECA ( преди 12 години )
    С ФАРОВЕ ОТ MAZDA !!!
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тука освен въпросителните за дължината на пробега, нещо много важо, за да не се окаже че 3,8 секунди ускорение при 5км. пробег. Съществуват и куп други въпросителни тази кола с каска и очила ли ще се кара? Никаква защита за главите от обръщане,листа,дъжд,сняг,камъчета,вятър...
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Х ( преди 12 години )
    Само да не се обърнем то таван, който липсва!