IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Турбо дребосък от Mazda

Mzada се довери на тунерите от Autobarn при създаването на бегачка за “One lap of America”

Турбо дребосък от Mazda


Присъствието на Mazda в Северна Америка се слави с динамично развитие на философията  Zoom-Zoom, която засяга осезаемо разнообразието на гамата, впечатляващия дизайн и отличното пътно поведение. “One lap of America” е луда надпревара с уникални автомобили. Участието там е въпрос на престиж.

Mazda Turbo2 е малка кола с голямо сърце и цена от около 100 хиляди долара. Звездата му изгря на продължаващото автоизложение SEMA. Как ли ще се чувства сред далеч по-мускулестите си конкуренти?!

Окомплектован с 2.3-литров MZR DISI турбо-двигател с директно впръскване (от MPS моделите), Turbo2 е по-мощен отколкото изглежда - 263 коня! Не е малко за този симпатичен  дребосък, нали?  Става за гонки, за писта, може би и за рали.

Още един плюс, създателите му са олекотили „двойката“ и въпреки мощния си мотор и повишена сигурност сухата маса възлиза на точно 1000 кг. От  Mazda напомнят, че в този модел е „най-напомпания“ двигател на марката, качен на най-малката платформа. Ако и това не е  Zoom-Zoom! Още повече, че при желание може да запазите и петте места в купето.

Но какво е силата, ако не може да бъде овладяна? Turbo2 Concept притежава 13-инчови, вентилирани спирачни дискове отпред с апарати  Brembo. Задните спирачки остават на Mazda. HR койловъри, Corksport рамене и лъскави черни OZ Racing джанти с гуми Yokohama Advan  215/40R17, които държат „резачката“ залепена за асфалта.

В екстериора преобладават веселите нюанси и съчетания на цветове, докато в  интериора усещането изглежда малко по-сериозно и типично „рейсинг“ - черни кожени седалки и табло, гарнирани с жълти перфорирани декорации.

И ако това изпълнение ви се струва твърде сериозно за да е шоукар, то е защото е създадена от хората на  Autobarn с цел да се включи в надпреварата “One lap of America”, разбира се с благословията на японския производител.

Дали ще има серийно производство? Знае ли човек?! Защо не, може би. Междувременно създателите и от Autobarn приемат поръчки срещу скромните 95 000 долара.

Тагове: sema
0 от 500