fallback

АвтоВАЗ пусна пробна серия на Lada Granta

Новата машина използва шасито на Kalina и заменя остарелите 2105/2107.

Руският производител АвтоВАЗ пусна в производство серия от 250 автомобили от новия си модел Lada Granta. Той трябва да замени остарелите ВАЗ 2105/2107 и да стане най-масовата машина, която излиза от Волжския автозавод.Цялата серия трябва да бъде произведена до края на месеца. Основната част от машините са предвидени за дилърите, които ще ги използват за демонстрации и тест-драйвове.Серийното производство на Granta ще започне през ноември, а продажбите – в началото на следващата година. В момента се приемат поръчки за машината, като първата серия вече е напълно изчерпана.Lada Granta е автомобил от икономичната класа, като е създадена на платформата на Lada Kalina. Новостите са по-голямото вътрешно пространство и по-големия багажник, повишения комфорт и не на последно място – надеждността. Машината вече премина руските краш-тестове, като според създателите й, се е справила превъзходно с тях.Автомобилът ще бъде с бензинов двигател, но от Авто ВАЗ предвиждат да има и версия с газова уредба. Цените започват от 229 000 рубли (около 5300 евро) за Lada Granta със стандартно оборудване и могат да достигнат до 350 000 рубли (8200 евро) за модификация с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Тя е произведена от японската компания Jatco специално за руския автомобил.

Тагове:
fallback
  • #54
    Nora ( преди 12 години )
    That's a smart way of lkoonig at the world.
  • #53
    anonimen ( преди 12 години )
    Ako q pusnat i na nashiq pazar bih si vzel
  • #52
    руснака ( преди 12 години )
    ама вие сте много ограничени! някой от вас да е карал поне един модел на лада? говорим за коли които сега се произвеждат, а не за жигулата на дядото от 76-та с която превозва дърва от гората. тук дори имаше един ***, който каза че колата няма СИМЕТРИЯ!!!! явно *** не знае какво е това!!! колата трябва да се сравнява с подобен автомобил - с дачия. а сега да ви видя мненията лада или дачия???? и да видим как ше сравнявате дизайна на двете коли!!!
  • #51
    turrisi ( преди 12 години )
    за пожарникар като мен....и цената е дебела...
  • #50
    Анонимен ( преди 12 години )
    тази кола няма дизайн,нищто освен цена 11000 лева
  • #49
    Константин ( преди 12 години )
    Дизайна е супер старомоден, типично по руски. Като я погледнеш няма как да сбъркаш - Лада. Абе тези хора не се промениха - закрепостени и ограничени.
  • #48
    Анонимен ( преди 12 години )
    Никога повече Ауди.Предполагам някаква носталгия от руские автомобили,събота слетопед да лягаш под колата и да си я ремонтираш,а ауди не прелагат такива екстри,а и женати вече е стара и нестава да и лягаш върху нея,е сега те разбирам защо не харесваш АУДИ
  • #47
    Анонимен ( преди 12 години )
    Napomniam vi, kakto biah pisal i predi,4e kato ia vidia i probva Putin, vednaga dade o6te 26% na Reno-Nissan,palno razo4arovanie.Misletee realno, cena ok. ka4estvo ok. ama vie kioravi li ste..OTVRATITELNA- niama proporcii, simetria, vsi4ko i e sbarkano.
  • #46
    Стефан ( преди 12 години )
    Зарекъл съм се 4 неща да не правя никога:1. Никога повече руски автомобил! Танк може, но не и автомобил! 2. Никога кола с автоматични скорости! 3. Никога повече Ауди. 4. Никога кола с безумни екстри, за ради които повечето време прекарваш в сервиз, а не на пътя!
  • #45
    Анонимен ( преди 12 години )
    С тия "революционни" темпове на развитие когато достигнат нивото на сегашните коли другите вече ще правят летящи превозни средства
fallback
Последни