IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще има и сериен електрически Jeep

Първият сериен електрически Jeep ще бъде на пазара още през следващата година.

Ще има и сериен електрически Jeep
Според изданието Autocar, това ще бъде модификация на модела Wrangler. За база ще служи концепцията Jeep Wrangler Unlimited, която беше показана в Детройт преди две години.
 
 
Електрическия джип ще има електромотор с мощност 268 к.с. и максимален въртящ момент 400 Нм. Акумулаторите ще са литиево-йонни, а двигателят с вътрешно горене ще бъде бензинов с относително малък обем, използван само за зареждане на батериите по време на движение.
 
Само с електроенергия колата ще изминава 64 км с едно зареждане. Когато се включи и бензиновия двигател който да зарежда по време на движение акумулаторите, могат да бъдат изминати 640 км (резервоарът е 30 литра бензин).
 
При паркиран автомобил акумулаторите ще могат да се зареждат от стандартната електрическа мрежа за около 6 часа.  
 
От Jeep съобщават също, че в бъдеще повечето модели на марката ще се предлагат и във версия само с предно предаване. Решението е взето след успеха на обновения Jeep Compass, който е с предно предаване.
0 от 500