IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM и LG обединяват сили

Ще си сътрудничат за бъдещи електрически возила.

GM и LG обединяват сили

General Motors и LG Group ще разработват съвместно електрически автомобили, разширявайки сътрудничеството си основано на ролята на LG на доставчик на акумулаторни клетки за електрическите модели с удължен пробег Chevrolet Volt и Opel Ampera.

Окончателното споразумение, подписано тази седмица, ще помогне на GM да увеличи броя и видовете електрически автомобили, а за LG това споразумение представлява разширяване на портфолиото на компанията, ставайки доставчик на решения за автомобилната индустрия.

"Много от решенията за нуждите на бъдещия транспорт биха се осъществили по-бързо с нашата стратегия за партньорство," заяви Стийв Гирски, Вицепрезидент на GM. "Потребителите ще разполагат по-бързо с най-новите спестяващи гориво технологии, ако работим с най-добрите доставчици и спестим време и средства от развойния процес."

Инженерните екипи на LG и GM ще работят както върху различни ключови компоненти, така и по структурата и архитектурата на автомобилите. Продуктите от това партньорство ще се продават в множество страни.

Сътрудничеството между GM и LG, което започна с това, че LG стана доставчик на клетки за акумулаторния пакет на Chevrolet Volt и Opel Ampera, бе разширено миналата година с работата по създаването на демонстрационни електрически автомобили на базата на Chevrolet Cruze. Тези автомобили бяха използвани като официални превозни средства за срещата на G20 в Сеул, а в момента са предназначени за изпробване на пазара с цел получаване на повече информация относно неговия капацитет и изисквания.

0 от 500