IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Семейството на Prius се разраства

Популярният хибриден модел на Тойота скоро ще има няколко родственици.

Семейството на Prius се разраства
В Европа скоро ще видим Prius Plus със седем места. Това обаче, далеч не е всичко. В японската марка са решили да направят от Prius самостоятелна марка. Така още през 2014 г. хибридите могат да се обособят в отделни дилърски центрове.
 
 
Точно тогава ще бъде заменено сегашното поколение на Prius, като това ще стане едновременно с три нови модела, носещи това име. Изданието AutoExpress публикува компютърни снимки на тези модели. Prius C е най-известен, защото беше показан във вид на концепция в Детройт в началото на година.
 
Изчезнали са нестандартните фарове, както и някои по-екстравагантни решения на дизайна. Въпреки по-консервативния дизайн, идеята на Prius C остава непроменена.
 
Главни конкуренти ще бъдат хибридите на Honda - Insight и CR-Z. Задвижването ще се подсигурява от бензиновия двигател с обем 1.5 литра и електродвигател. Според очакванията и предварителните информации, хибридът ще има разход от под 3 литра нa 100 км.
 
 
Наред с Prius C, в новото хибридно семейство ще влезе и Sports Coupe. Това ще стане през 2014, като ще се прави на платформата на новия Lexus GS. Ще бъде с ново поколение литиево-йонни батерии и ще има механична трансмисия.
 
 
През същата 2014 година ще се появи на пазара и Prius SUV. Ще се прави на платформата на Toyota RAV4. Според производителите, това ще бъде автомобилът в този клас с най-нисък разход на гориво.
0 от 500