IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

CHRYSLER ЗА ПРОДАН?

Членовете на борда на DaimlerChrysler са толкова отчаяни от представянето на Chrysler в последните години, че търсят начин да се отърват от марката.

CHRYSLER ЗА ПРОДАН?
Стана ясно,    че петия по големина производител на автомобили в света е със загуби за миналата година, надхвърлящи 1.3 милиарда долара. Сега от фирмата готвят план за реорганизация и икономии, който предвижда затварянето до 11 000 работни места.  Шефът на DaimlerChrysler Дитер Зетче не е склонен да се раздели с Chrysler. Вместо това планира да свие производството, (както направиха Ford и GM) и да произвежда моделите на Chrysler по близко до тези на Mercedes. Според изданието Detroit News няколко общи проекта вече са в ход, като разработка на обща платформа за малък автомобил или такава за SUV моделите Jeep Grand Cherokee и Mercedes M-Клас. Главните акционери в DaimlerChrysler обаче, искат изваждането на  Chrysler Group от DaimlerChrysler. Да се намери нов партньор за Chrysler може и да се окаже трудно, като имаме предвид трудностите изживявани от GM и Ford.
0 от 500