IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

HONDA С ИНТЕРЕСЕН ЩАНД В ЖЕНЕВА

На Автомобилния салон в Женева, Honda ще представи експериментален прототип на спортно купе с хибриден двигател. Името на автомобила е Small Hybrid Sport Concept, а дизайна му е разработен в европейското дизайнерско студио на Honda в Германия.

HONDA С ИНТЕРЕСЕН ЩАНД В ЖЕНЕВА
Все още не са известни техническите параметри на този автомобил. Знае се само, че това е отговорът на Honda на аналогичния модел на Toyota FT-HS, представен в началото на годината в Детройт. Хибридното купе на Toyota е със задно предаване и има двигатели с обща мощност 400 к.с. Схемата е взета от Lexus GS 450h, а бензиновия двигател е V6 с обем 3.5 литра и мощност 292 к.с.  Наред с хибридното купе, в Женева Honda ще покаже и действащ прототип на експерименталния автомобил FCX Concept работещ с водородни горивни клетки. С едно зареждане този автомобил може да измине около 570 км, а максималната му скорост е 160 км/час. От Honda обявиха, че серийното производство на FCX ще започне още през 2008 г. Друг интересен експонат от щанда на Honda в Женева ще бъде следващото поколение дизелови двигатели на фирмата, които отговарят на най-стриктните екологични изисквания в САЩ и Европа.  
0 от 500