IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

НОВА КОНЦЕПЦИЯ НА MAZDA - HAKAZE

След като показа концепциите Ryuga и Nagare преди дни в Детройт и Лос Анджелис, Mazda сега ще покаже своя трети концептуален автомобил-Hakaze Concept car.

НОВА КОНЦЕПЦИЯ НА MAZDA - HAKAZE
Дизайнът на автомобила е направен в Европейския дизайнерски център на Mazda във Франкфурт. Hakaze е компактно купе - кросоувър със стилистика на роудстер. Това е характерното за този автомобил, че носи дизайнерски характеристики от три вида автомобили - сгъваемият покрив го прави да прилича на роудстер, задната врата е тип хечбек, а височината е като при SUV. На японски Hakaze означава „лист носен от вятъра" и названието сякаш личи от външния вид на колата. Главният дизайнер на Mazda Motor Europe, Петер Бъртуистлър определя интериора на Hakaze като „ поглед към пясъчна дюна, духана от вятър". Двигателят на концепцията е турбобензинов с обем 2.3 литра с директно впръскване на горивото. Скоростната кутия е шестстепенна, а предаването е към четирите колела. Концепцията Hakaze е само дизайнерски поглед към бъдещето на компактните кросоувъри на Mazda. От фирмата са убедени, че компактните автомобили от този вид ще станат много популярни през следващите десетина години. Официално Hakaze ще бъде представена идния месец в Женева.
0 от 500