IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar Land Rover ще прави нов завод в Индия

Jaguar Land Rover наскоро обяви най-голямата реализирана печалба в своята история – над 1 млрд. паунда.

Jaguar Land Rover ще прави нов завод в Индия
Печалбата се дължи най-вече на бързият ръст на продажби в Китай и Индия, съответно 33% и 61%. Сега фирмата съобщи, че ще строи нов завод в Индия.
 
 
Това ще бъде завод за 400 милиона паунда, който ще произвежда автомобилни двигатели. Заводът ще бъде двойник на наскоро обявеният за изграждане и в Англия, близо до Улвърхямптън.
 
Новият завод в Индия ще бъде в град Пюн, където групата Тата има завод, където ще се сглобява и  Land Rover. В новия завод ще се правят четирицилиндрови двигатели, които ще бъдат модулни и с обем до 2.0 литра.
 
Заводът показва намеренията на JLR да замени сега монтираните относително скъпи и неефективни четирицилиндрови дизелови и бензинови двигатели, които фирмата купува от Ford, нещо останало от времето, когато Ford беше собственик на Jaguar Land Rover (между 2000 и 2008 година).
 
Стана ясно, че Jaguar ще продължи да произвежда своите V6 и V8, бензинови и дизелови агрегати, в заводите си в Бридженд и Дагенхам. Когато заводите за двигатели в Индия и Англия са готови, капацитетът ще бъде за около 500 000 агрегата на година.
0 от 500