IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

DODGE ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА МАЛЪК РОУДСТЕР?

Dodge работи върху нов малък роудстер със задно предавна, който да бъде в класа на Mazda MX-5 и Opel GT /Pontiac Solstice.

DODGE ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА МАЛЪК РОУДСТЕР?
Според британското издание Autocar, вече има потвърждение, че автомобилът е в напреднала фаза на разработка. Според източниците на списанието, новият модел на Dodge ще бъде едно „карбоново копие" на Mazda MX-5, като ще вземе и доста елементи от стилистиката на Dodge Razor, концепция показана още през 2002 г. Прототип от пред-серийното производство ще бъде изложен през март на автомобилния салон в Женева.  Шефът на дизайна в Chrysler Group, Тревор Криид заяви, че „пазарът на малките спортни автомобили би бил идеален за Dodge," според него конкуренцията в този сегмент не е така силна, както в другите сегменти на автомобилния пазар. Том Ла Сорда, изпълнителният директор на Chrysler, също вярва, че един малък спортен автомобил би допълнил идеално моделовия ред на фирмата. „Това е нещо, към което се стремим, но е вярно също, че ресурсите са ограничени, а има и други сегменти, в които може да се насочат". Дали от Autocar са прави и Dodge ще представи малкия роудстер в Женева, остава да видим след месец и половина.  
0 от 500