IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

FORDAIRSTREAM – АВТОМОБИЛЪТ НА БЪДЕЩЕТО

Американската фирма Airstream е известен производител на каравани. Инспирирани от нейните най-нови модели, във Ford създадоха автомобилът на бъдещето - FordAirstream.

FORDAIRSTREAM – АВТОМОБИЛЪТ НА БЪДЕЩЕТО
Към удобството на караваната е прибавена голяма доза лукс, като в автомобила има дори ....камина. Естествено в купето няма открит огън и макар наистина да топли, камината е с „виртуален" пламък. Междудругото, на нейния екран освен огъня може да се гледат и филми или да се играят компютърни игри. Футуристичната каросерия на Airstream е дело на шеф-дизайнерът на Ford Пит Хърбюри. Той е създал интересен кросоувър, който има в себе си характеристики на различни автомобили - ван, SUV, комби, каравана ....Впечатление прави огромната дясна врата, която може да се отваря нагоре, като открива едновременен достъп до предните и задните седалки. От лявата страна вратата е обикновена, но отзад, вратата към багажното отделение има три части, всяка от които може да се отваря и самостоятелно. Не е само дизайнът обаче, който прави FordAirstream интересна разработка. Неговият двигател е водороден и американската фирма е стигнала далеч в разработката, защото в момента го тества по пътищата. С този двигател и едно зареждане FordAirstream може да измине 500 км. Автомобилът има и електромотор и ако ползва само него, може да измине с едно зареждане 40 км. Нетрадиционната каравана има и кабел, с който може да зарежда акумулаторите си направо от електрическата мрежа. Интересно е и това, че вместо с водородни горивни клетки автомобилът може да бъде снабден с малък турбо-дизел. Така се превръща в дизелово-електрически хибрид.
0 от 500