IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MITSUBISHI ПРЕДСТАВИ КОНЦЕПЦИЯТА PROTOTYPE X И НОВИЯ LANCER

На изложението в Детройт, Mitsubishi направи световна премиера на новия Lancer, предназначен за пазара на Северна Америка и на концепцията Prototype X.

MITSUBISHI ПРЕДСТАВИ КОНЦЕПЦИЯТА PROTOTYPE X И НОВИЯ LANCER
Наред с това фирмата съобщи за разработката на ново поколение дизелов двигател, който ще отговаря на по-стриктните изисквания на американските норми за опазване на околната среда. Новият двигател ще бъде представен през 2010 г. заедно със следващото поколение на Lancer. Prototype X е дизайнерска концепция за новия Lancer Evolution, който трябва да се появи през тази година. Сега се разбра, че в Mitsubishi са доста по-близо до серийното му производство, отколкото се считаше преди изложението в Детройт. Две са интересните неща в Prototype X - системата за задвижване на четирите колела, наречена Super All Wheel Control (S-AWC), както и новият турбодвигател с алуминиев блок MIVEC. Скоростната кутия е шестстепенна автоматична. За да се намали теглото на колата, са използвани алуминиеви панели за купето. В Детройт бе показан и новия Lancer седан. Прави впечатление, че новият седан на Mitsubishi e нарастнал във всички посоки в сравнение със сегашния модел. Автомобилът е произведен на същата платформа, на която сега се сглобява SUV моделът Outlander. Двигателят е също MIVEC с алуминиев блок, има работен обем 2.0 литра и мощност 152 к.с. Скоростната кутия е шестстепенна CVT Sportronic.
0 от 500