IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

TOYOTA ЗАПОЧВА ПРОИЗВОДСТВОТО НА AURIS В АНГЛИЯ И В ТУРЦИЯ

На автомобилното изложение в Болоня, представител на Toyota съобщи, че новият модел Toyota Auris ще бъде произвеждан в британския завод на фирмата в Бърнастон.

TOYOTA ЗАПОЧВА ПРОИЗВОДСТВОТО НА AURIS В АНГЛИЯ И В ТУРЦИЯ
Auris, това е новият европейски модел на Toyota в С-сегмента (компактните автомобили), като производството ще започне от началото на новата година, а продажбите в Европа са планирани за пролетта. Автомобилът е създаден изцяло в Европа и за вкуса на европийците. Разработката е на Дизайнерският и развоен център на Toyota ЕD2, разположен в южна Франция. Новият хечбек ще бъде произвеждан освен във Великобритания също и в Турция, в завода на Toyota в Адъпазари. Планира се Auris, заедно с Toyota Yaris и Toyota Avensis, да бъдат основните модели, които ще помогнат на фирмата да достигне целта си в Европа, а именно 1 200 000 продадени автомобили през 2008 г. Според директорът на Toyota Manufacturing UK, Хайн ван Верден, Auris представлява голяма крачка напред за европейския клон на фирмата и ще бъде основен и висококонкурентен автомобил в компактния клас. Прави впечатление, че дизайнът на Auris разчупва някои досегашни канони в този сегмент. Автомобилът е доста по-къс и по-висок от „стандартите" в групата. Интериорът на новия хечбек също е впечатляващ - стилен, обемен и изискан. Дизайнерите са използвали метода ‘inside-out' (отвътре - навън), това е подход изграждащ автомобила около шофьора, като се максимизира вътрешното пространство. Toyota разчита да привлече интереса на голяма група европейски потребители с голямата вариабилност на Auris. Още от началото на производството ще се предлагат варианти с 3 или с 5 врати, с много широка палитра на двигатели, както и с голям избор на скоростни кутии.

0 от 500