IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ТЮНИНГ МАЙСТОРИ ГОТВЯТ НАЙ-БЪРЗИЯ АВТОМОБИЛ НА ПЛАНЕТАТА

Тюнинговите фирми Jurgen Alzen Motorsport, RS Tuning и H&R подготвят най-бързия автомобил, можещ да се движи по пътищата за общо ползване. Прототипът на този автомобил е показан на автомобилното шоу в Есен, Германия под името Mission 400 Plus.

ТЮНИНГ МАЙСТОРИ ГОТВЯТ НАЙ-БЪРЗИЯ АВТОМОБИЛ НА ПЛАНЕТАТА
Основната цел на създателите на новия автомобил е да бъде поставен рекорд за скорост, като опита ще бъде направен през пролетта на идната година в Италия. Mission 400 Plus e изработен на базата на серийно Porsche 911 Turbo с каросерия 997. Естествено автомобилът е преминал през модернизация и е претърпял многобройни промени. Купето и интериора са преработени от специалистите на Jurgen Alzen Motorsport. Тези от RS Tuning отговарят за промените в двигателя, а H&R се занимават със създаването на ново спортно окачване. Mission 400 Plus има по-малък пътен просвет от оригиналния автомобил със 75 мм. Променен е и наклона на предното стъкло с 5.5 градуса. Автомобилът преминава през специални изпитания в аеродинамичен тунел, защото има нови аеродинамични допълнения по каросерията, предназначени да подобрят показателите му. За да се намали теглото, голяма част от детайлите на купето са изработени от карбон. Мощността на стандартния шестцилиндров двигател на Porsche 911 Turbo е повишена до 1054 к.с. от специалистите на RS Tuning. За целта работния обем на двигателя е повишен от 3.6 на 3.8 литра. Освен това RC Tuning са успели да повишат налягането в турбината. Ефективността на двигателя е повишена чрез промяна и в системата на впръскване на горивото. Автомобилът има задно предаване и шестстепенна скоростна кутия с усилено сцепление. Окачването е било изцяло обновено от специалистите на тюнинговото ателие H&R. Всяко от четирите колела има А-образно окачване и специално подобрени пружини и амортисьори. Това позволява да се запази контрола върху автомобила и при 400 км/час, считат от H&R. Пилот на Mission 400 Plus по време на опита за подобряване на световния рекорд за скорост ще бъде основателят на фирмата Jurgen Alzen Motorsport - Юрген Алцен.
0 от 500