IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Искаш на Маруся? 100 000 евро!

Стартират продажбите на руската суперкола - Marussia.

Искаш на Маруся? 100 000 евро!

100 000 евро струва удоволствието да притежаваш Marussia. Уточняваме, че не става дума за младото конче от руския анимационен филм, а за истински спортен автомобил от класа на Ferrari и Lamborghini.

Marussia се предлага в три модификации, оборудвани с бензинови мотори с мощност 300, 360 и 420 к.с., произведени съвместно с британската компания Cosworth.

Возилото е изградено от композитни материали, тежи 1100 кг. и е способно да ускори от място до 100 км/ч. за 5 сек. Най-мощната, олекотена версия тежи само 850 кг и взима дисциплината 0-100 км/ч. за 3.2 сек. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

В базовото оборудване на Marussia са включени аудиосистема, три LCD дисплея, безжичен интернет, климатик, телефон с Bluetooth и три видеокамери, една от които записва всичко, което се случва наоколо, за нуждите на застрахователите.

Тази седмица в Москва беше открит и първия шоурум на марката. Също в руската столица е разположена и фабриката на Marussia Motors, която има капацитет от около 1000 коли годишно.

Пред медиите президентът на компанията Николай Фоменко заяви, че през пролетта на 2011 ще заработят още два завода - в Белгия и Германия, като плановете на Marussia Motors са да произвеждат по около 10 000 коли годишно до 2014 г.

Продажбите на суперколата Marussia в Европа стартират през ноември, а до момента са приети 19 заявки.

Фоменко сподели още, че компанията готви и други нови модели, които ще бъдат представени на автомобилното изложение във Франкфурт през 2011 година.

Вероятно един от тях ще бъде модела F2 - луксозно SUV возило, което ще се произвежда в цивилен и във военен вариант.


0 от 500