IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

YikeBike: ултра модерен мини електровелосипед

Електрическите велосипеди не са нещо ново, но YikeBike от Нова Зеландия действително е оригинално ново изобретение.

YikeBike: ултра модерен мини електровелосипед


Целият уред e от карбон и тежи само 10 килограма. Предното колело е 20 цола.

Когато се сгъне YikeBike не само е лек, но заема площ от 43 литра и според производителя може да се носи и прибира в офиса, можете да си го паркирате на бюрото, така да се каже.

YikeBike се задвижва от мотор с мощност 1,2 киловата и развива 20 км/ч. Енергията идва от батерия тип железен фосфат – литий, която се зарежда в домашната ви електроинсталация за около 40 минути.

За сигурността се грижат ABS система и LED-светлини.

Освен гореизброените достойнства YikeBike може даже да се кара, макар и с малко странна стойка на седене. Едно е сигурно – ще събирате погледите по улицата, само внимавайте да не нацелите някоя дупка. Другото условие е да не сте над 100 кг, а височината ви да е между 1,63 и 1,93 м.

Най-добре вижте сами.



Изобретател на странното устройство е новозеландецът Грант Риан. Цената на YikeBike е 3136 евро, но трябва да го поръчате директно на фирмата YikeBike в Нова Зеландия – разпространява се само по този начин. В тази цена влиза и доставката до Европа.
0 от 500