IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ И РАЗВОЕН ЦЕНТЪР НА DACIA/RENAULT

Dacia, която влиза в състава на групата Renault, ще инвестира около 450 млн. евро за строителство на нов изследователски център в Румъния. Новият център ще бъде построен в град Титу, на север от Букорещ.

ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ И РАЗВОЕН ЦЕНТЪР НА DACIA/RENAULT
Предвижда се след неговото построяване там да работят около 3000 инженери, конструктори и специалисти, голямата част от които ще бъдат румънци. В този изследователски център ще се разработват новите модели на Dacia, но по-интересното е, че там ще се разработват и нови модели на Renault. Освен да създава нови модели, Центърът в Титу ще извършва и тяхното тестване. В комплекса ще има специално трасе, както и специална климатична камера, позволяваща изпитания на автомобилите в различни климатични условия. Строителството на изследователския център ще стане на три етапа и трябва да бъде завършено до 2009 г. Инвестицията ще бъде съвместна - на Renault Dacia и на румънското правителство. В Титу ще бъде изграден и образователен център, както и разнообразна социална инфраструктура. След изграждането на комплекса в Титу, населението на града ще се увеличи повече от два пъти, а Румъния ще стане седмата европейска страна разработваща нови модели автомобили.
0 от 500