IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen представи малкия си кросоувър

Моделът T-Cross се оказа на размери като Nissan Juke

Volkswagen представи малкия си кросоувър

Компанията Volkswagen представи най-малкия кросоувър в гамата си. Той ще се казва T-Cross.

Volkswagen представи малкия си кросоувър

Автомобилът е построен на модулната платформа MQB, като дължината му е 4110 мм. Така T-Cross е с 54 мм по-дълъг от хечбека Polo, с когото дели едно шаси. В същото време той е със 120 мм по-къс от кросоувъра T-Roc и с 380 мм по-къс от Tiguan.
Разстоянието между двете оси е 2563 мм, което е със 114 мм по-малко от Tiguan. По този начин VW T-Cross като размери се оказва почти същият като Nissan Juke, при който дължината е 4135 мм, а разстоянието между двето си 2530 мм.

Предните седалки са поставени на височина 597 мм над пътя, а задните – на 652 мм. В кросоувъра пасажерите седят с 100 мм по-високо от тези в Polo. Задните седалки могат да бъдат изместени със 140 мм напред, като по този начин пространството в багажника се увеличава от 385 до 455 литра. При свален втори ред седалки обемът на товарния отсек се увеличава до 1281 литра.

Volkswagen представи малкия си кросоувър

Всички версии на най-малкия кросоувър на Volkswagen са с предно предаване. Моделът ще се предлага с два 3-цилиндрови бензинови турбомотора с обем 1,0 литър, които развиват 95 и 115 к.с. Ще има и вариант с 1,5-литров бензинов двигател със 150 к.с. Дизелът е само едни – 1,6-литров, развиващ 95 к.с. В зависимост от версията кросоувърът ще бъде оборудван с 5-и или 6-степенна механична скоростна кутия, или със 7-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя.

Volkswagen представи малкия си кросоувър

В оборудването на новия модел са включени светодиодни фарове, електронен приборен панел, мултимедиен комплекс с 8-инчов екран и 4 USB-порта, адаптивен круиз-контрол, безкабелно зарядно за смартфони, 300-ватова аудиоисистема Beats, система за превключване на светлините от къси на дълги, функция за следене на мъртвите зони и система, предупреждаваща за опасност от челен сблъсък.

В Германия цените на VW T-Cross стартират от 17 900 евро. Производството на кросоувъра ще става в завода в Испания, където се сглобява и Polo.

Снимки: Volkswagen

Още снимки - в галерията горе.
 

Тагове: suv volkswagen t-cross
0 от 500