Вход   Регистрация

За какво служат червените линии на километража?

За какво служат червените линии на километража?
 

По този начин производителите припомнят нещо важно на шофьорите

Интересно, дали някога сте обръщали внимание, че на километражите на някои модели автомобили скоростният диапазон от 30 км/ч и 50 км/ч е отбелязан с червени линии. Така тези две стойности се отличават от останалите, които са в бяло.

За какво служат червените линии на километража?

Това привлича вниманието на много хора, които се питат „Защо е така?” Обсъждайки темата в интернет-форуми, някои смятат, че по този начин автомобилните производители се опитват да обърнат внимание на момента на превключването на скоростите на колата.

Тази версия обаче изглежда съмнително. Първо, защото при смяна на скоростите трябва да се гледа оборотомера. И второ – червени линии на границите от 30 км/ч и от 50 км/ч има и при автомобилите с автоматични скоростни кутии, където шофьорът не участва при смяна на предавките.

Оказва се, че отговорът е доста прост – този диапазон е отбелязан от производителите на автомобили за европейския пазар. На Стария континент правилникът за движение предвижда ограничение на скоростта в града от 50 км/ч, а в някои участъци и от 30 км/ч. И в случая става въпрос за напомняне за тези ограничения.

Снимка: YouTube
 

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 6 )

Напиши коментар Влез

от: Щерю ( преди 3 седмици )

А детайл от колата 710...
Отговори
 
+9
 

Положителни: 10  Отрицателни: 1

от: Чернокосия ( преди 3 седмици )

До До анонимен
Заради ограниченията е, а не заради предавките. Колата ти вероятно е много стара - това са старите лимити за градско. В ЕС вече не важат, но в Сърбия поне до преди няколко години още бяха такива. С 60 много коли може да ги караш и на 2-ра и на 5-та, няма нужда от червено.
Отговори
 
+11
 

Положителни: 12  Отрицателни: 1

от: До анонимен ( преди 3 седмици )

Не не ги карат с пистолет, но след като господстващото положение на сайта доведе до фалит на по-стойностните, сега са принудени да влизат тук. А причините са точно заради превключването на скорости. Повечето автомобили от времето когато се появиха нямат оборотомер, а за автоматиците не се сменят уредите по таблата. В моята кола не са 50 и 30, а на 40 и 60, ха сега кажете с коя европейска държава са се съобразили.
Отговори
 
+5
 

Положителни: 14  Отрицателни: 9

от: Анонимен ( преди 3 седмици )

до двата мишока: с пистолет ви карат да влизате в този сайт?!
Отговори
 
+2
 

Положителни: 12  Отрицателни: 10

от: Чернокосия ( преди 3 седмици )

До Русия
Очевидно са превели буквално новина за щатите. Не че сега са разбрали - свъщност още не са. Не са толкова умни, че да схаванат и запомнят каквото и да било. Просто папагали, превеждащи чужди новини без всякаква мисъл.
Отговори
 
+9
 

Положителни: 12  Отрицателни: 3

от: Русия ( преди 3 седмици )

Открихте Замбия."Оказва се, че отговорът е доста прост" сякаш сега сте разбрали.
Отговори
 
+32
 

Положителни: 37  Отрицателни: 5


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising