IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce Cullinan става хибрид

Това ще бъде най-мощната версия на всъдехода

Rolls-Royce Cullinan става хибрид

Представеният преди половин година Rolls-Royce Cullinan ще получи и хибридна версия, съобщава британското издание Top Gear, като се позовава на свои източници в компанията-производител.

Rolls-Royce Cullinan става хибрид

Засега липсват подробности за автомобила, като не е ясно дали британците ще използват хибридна система на компанията-майка BMW или ще разработят изцяло нов задвижващ агрегат. Основната причина за модернизиране на Cullinan е желанието на клиентите на Rolls-Royce за повече мощност. Освен това хибридната версия ще позволи намаляване на разхода на гориво и на вредни емисии.

Друга полза от използването на смесена задвижваща система е, че това би задържало SUV-моделът на пазара поне още 14 години. Не се изключва възможността Rolls-Royce  да покаже и изцяло нов компактен SUV в рамките на следващите няколко години. Съществува вероятност да бъде създаден и модел, който да заеме по-високо място от Phantom в гамата на марката.

Ако Cullinan получи хибридна система, това ще бъде най-мощната версия на луксозния всъдеход. Сега моделът се предлата с 6,75-литров V12, който развива 563 к.с. и 850 Нм. Хибридната модификация ще разполата с над 600 к.с.

Снимка: Rolls-Royce

0 от 500