Вход   Регистрация

Коя кола има най-добрия автопилот?

Коя кола има най-добрия автопилот?
 

Изследването на Consumer Reports даде изненадващи резултати

Според рейтинга на прочутото американско списание Consumer Reports, което провежда тестове на различни потребителски стоки, полуавтоматичната система за управление на Cadillac се оказва най-добрата в света за момента. Функционалността й е по-съвършена от автопилота на Tesla.

Коя кола има най-добрия автопилот?

Consumer Reports проведе задълбочено изследване на автопилоти, инсталирани в автомобилите на четири производителя. В тестовете участваха системите: Super Cruise на Cadillac (монтирана в Cadillac CT6); Autopilot на Tesla (в Tesla Model 3, Model X и Model S); ProPilot Assist на Nissan (в Nissan Leaf и Infiniti QX50) и Pilot Assist на Volvo (в Volvo XC40 и XC60). В резултат на изследването се оказа, че най-технологичният и ефективен продукт днес е на Cadillac. Atopilot на Testi се нарежда на второ място, ProPilot Assist на Nissan е трети, а Pilot Assist на Volvo - четвърти.

Тестовете бяха проведени на частна писта и на обществени пътища в щата Кънектикът. А оценените характеристики бяха: способността на системата да управлява автоматично волана; контрол на скоростта при различни обстоятелства; простота на използване; способност на системата дълго да държи лентата на движение. Системата, отговаряща най-пълно на съвременните изисквания, стана Super Cruise, която според Consumer Reports "по най-добрия начин осигурява безопасно шофиране и необходимата концентрация от страна на водача".

Коя кола има най-добрия автопилот?

Това се дължи главно на използването в системата Super Cruise на камери, коиот следят за това водачът да не откъсва очите си от пътя за повече от 4 сек. Веднага след като камерата заснеме, че шофьорът се е разсеял за по-дълго време, тя му изпраща сигнал. От 2020 г. системата на Cadillac ще бъде внедрена в абсолютно всички автомобили, произведени от GM.
 

Реклама  


Купи Nissan

Виж всички обяви

Коментари ( 1 )

Напиши коментар Влез

от: изСЕКнах_СА ( преди 2 месеца )

тая статия, мирише на платена реклама!

те едни други институции в САЩ вчера съвсем друго казаха... и то доста по-досотоверен източник бяха... тия консуматори, кой ги знае какво са заложили като коефициенти за да стигнат до този резултат...

СРАМ И ПОЗОР!
Отговори
 
+1
 

Положителни: 1  Отрицателни: 0


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising