IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

FIAT изоставя дизела, ще прави хибриди

Мъникът Jeep Renegade става plug-in хибрид от 2020 година

FIAT изоставя дизела, ще прави хибриди

FCA е поредният автомобилен производител, който планира да се откаже от дизелите и в близко бъдеще да заложи на все повече хибриди в моделната си гама, както в Северна Америка, така и в Европа.

FIAT изоставя дизела, ще прави хибриди

Очаква се, че Jeep Renegade ще е първият plug-in модел на FCA, а до 2022 година компанията планира да предложи общо осем такива модела.

Плановете на FCA са да инвестира 10 милиарда долара в електрифицирането на автомобилите, които предлага, защото компанията има да наваксва спрямо преките си съперници, поели курс към лансирането на все повече електромобили.

Агенция Reuters прогнозира, че производството на plug-in хибридния Renegade ще стартира в началото на 2020 година в завода на FIAT в Мелфи, Италия. Сега там се произвежда модела 500X. Предстои модернизиране на завода и обучение на работниците там, а хибридната версия на Renegade ще получи и нов бензинов двигател, като само този проект е оценен на 200 милиона евро.

Тагове: fiat jeep jeep renegade fca
0 от 500