IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche се забърка в грандиозен скандал в Щатите

Вицепрезидент на местен дилър избяга с голяма сума пари на клиенти

Porsche се забърка в грандиозен скандал в Щатите

Производителят на спортни коли Porsche се забърка в скандал, който може да се окаже един от най-големите в историята на марката. Един от директорите на дилърския център Champion Porsche изчезна, след като преди това събра сериозна сума от клиенти като предплата за поръчани от тях автомобили.

Porsche се забърка в грандиозен скандал в Щатите

Компанията Champion Porsche вече е завела дело в съда срещу своя вицепрезидент Шираз Сукраали, който е обвинен в мошеничство. По предварителни данни, топ-мениджърът е продавал най-скъпите модели на избрани клиенти, като за целта е регистрирал собствена компания Champion Autosport.

От нейно име мошеникът с подправени документи е събирал поръчки за покупката на скъпи суперколи като Porsche 911 GT3 и 911 GT3 RS. Съответно той е взимал предплата, като до момента е установено, че е получил около 2,5 млн. долара. По информация на изданието The Drive, на клиените са обещавани различни отстъпки и други предимства, за което те са плащали още пари.

Сукраали се е възполвал от авторитета си сред клиентите и за него не е било проблем да ги излъже, още повече, че е работил напълно легално за дилъра на Porsche. От компанията твърдят, че нито един от останалите директори не е бил наясно със случващото се. Излъганите клиенти обаче не са съгласни с обяснението и смятат да съдят фирмата.

На свой ред от Porsche Cars North America – официалният представител на марката в Северна Америка, обявиха, че дилърът ще окаже пълно съдействие на клиентите, за да бъде разрешена ситуацията. От компанията са категорични, че не могат да си позволят подобни скандали да нарушат нейната репутация.

Снимка: Autoevolution

Тагове: porsche
0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Докато ... ( преди 5 години )
    Ахмед и Хасан се клатят на конвейра, а Сукраали краде парите от автосалона, от това Порше не става!
  • #7
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    китайците от волво са същата стока един реве как си поръчал автомобил намиращ се на склад дилъра му взел пълната сума и нито пари нито кола представителя на волво в русия казва не ме занимавай с глупости
  • #6
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    То освен премимум мошенници други не бачкат за немските премиум марки.
  • #5
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Във ВАГ тези неща са нормални.Краде се от най-високо до най-ниско ниво!Немските меринджеи правят злоупотреби с милиарди, а този сравнение с тях някакви трохички е взел.Нема се плашите! Парите ще ги избият от клиентите. Такава им е клиентелата, че колкото повече ги бръснат, толкова по им е кеф. Дори се хвалят с това и се подиграват на другите, защото те правят ремонти за хиляди, а другите не. Значи щом другите не ремонтират са бедни мишки според ВАГенската логика.
  • #4
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Леберкез ( преди 5 години )
    На Порше какъвто им мениджмънта, такива им и дилърите. Пък за клиентите да не говорим. Жалка история.
  • #3
    21 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Заглавие предвидено само да подкара спорт между четящите. В последните дни (откакто започна учебната година) коментарите намаляха сериозно и сега взимат мерки. Не Порше а един от американските дилъри и не дилъра като цяло а директора на един център.Вярно ли сме изнесли 10000 компютъра за Япония? Да ама не компютри, а компоти и не сме изнесли, а ни върнали и не Япония, а Ямбол
  • #2
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Е, тоя как е набутал "клентите" си и Порше едновремено. Полицията ако не го намери, те от Порше ще гонамерят тоя...
  • #1
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Автор ( преди 5 години )
    Шираз Сукраали... няма нужда да коментираме повече. Името на казва всичко.