IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PSA внедрява интелигентен асистент в моделите си

Той позволява на пътниците и шофьора свободно да разговарят с автомобила

PSA внедрява интелигентен асистент в моделите си

Групировката PSA сключи договор за стратегическо партньорство със стартъпа SoundHound Inc. от Силициевата долина, който е лидер в областта на технологиите за изкуствен интелект и разпознаване на гласа. Те ще бъдат използвани при следващите поколения на моделите на групировката.

PSA внедрява интелектуален асистент в моделите си

Технологията Deep Meaning Understanding, разработена от SoundHound Inc., е уникално решение, което позволява незабавно да се отговори на няколко въпроса, зададени в едно изречение. Стартъпът разработва алгоритми за интеграция на гласа и изкуствен интелект, за да създаде най-бързата технология за разпознаване на реч в света.

Гласовият асистент от ново поколение ще позволи на клиентите на Peugeot, Citroën, DS, Opel и Vauxhall да разговарят свободно с колата си. Личен помощник ще може самостоятелно да намери ресторант, който отговаря на няколко критерия (например да е отворен в неделя вечер), да активира различни функции на автомобила или да стартира свързани услуги. С една гласова команда ще може едновременно да настроите температурата, силата и посоката на въздушния поток на климатика.

В рамките на две години PSA планира да въведе най-добрата система за "устна комуникация" на пазара, която да предлага на потребителите бърз и удобен интерфейс. Този лесен за използване гласов асистент ще опрости шофирането и пътуването в автомобила и ще повиши нивото на безопасност.
 

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аз не познавам човек, който някога да е искал да разговаря с автомобила си! Всички *** производители вече ти "го" слагат в колата, плащаш си го и не те питат искаш ли или не. На всичкото отгоре нито един не върши никаква работа освен да си изкоманвдаш климатика 1-2 пъти. А това, че сме в българия... ха ха - тук няма никакъв смисъл.