IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan също увеличава производството си в Китай

Японският производител заедно с Dongfeng инвестират 900 млн. долара за целта

Nissan също увеличава производството си в Китай

След скорошното решение на Toyota да увеличи производствения си капацитет в Китай, друт японския прозиводител - Nissan също взе решение да инвестира в разширяване на производството в страната.

И Nissan увеличава производството си в Китай

Компанията от Йокохама, която оперира на китайския пазар чрез Dongfeng, ще вложи около 900 млн. долара, като целта е производството в Китай да нарасне с 40% до 2021 г. Това означава, че годишната бройка на автомобилите, произведени на територията на най-многолюдната държава  в света, ще бъде около 2.1 млн.

Според информация на агенцията Reuters, Nissan има и друга цел-  продажбите на година да достигнат до 2.6 млн. автомобила до 2022 г. Именно заради това Nissan и Dongfeng вече водят преговори за изграждането на нов завод в град Ухан.

Част от бъдещите продажби на двете компании ще се дължат на електромобилите, както и на ванове и камиони, произведени от компанията Venucia, която е собственост на Nissan. С увеличаването на производството, а съответно и на продажбите, японският производител ще се доближи до големите концерни General Motors и Volkswagen, който към момента заемат първите две места на местния пазар, като всеки продава близо 4 млн. автомобила годишно.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan dongfeng
0 от 500