IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Канадец оцеля в страшна катастрофа в Индикар (ВИДЕО)

Робърт Уикънс е със счупени два крака и счупена дясна ръка

Канадец оцеля в страшна катастрофа в Индикар (ВИДЕО)

Канадецът Робърт Уикънс оцеля в страшна катастрофа в Индикар, но инцидентът на овала в Поконо завърши с два счупени крака и счупена дясна ръка за пилота, който направи няколко завъртания във въздуха по предпазната ограда на пистата. По-късно стана ясно, че Робърт има и контузия на гръбнака, както и поражения по един от белите му дробове.

Канадец оцеля в страшна катастрофа в Индикар (ВИДЕО)

Катастрофата стана в 6-ата обиколка на състезанието, когато Уикънс закачи задницата на колата Райън Хънтър-Рей. Това повдигна във въздуха автомобила на канадецът, който започна да се върти във въздуха, точно над предпазната стена, след като едва не се разпадна при удара в първия бетонен стълб и предпазната мрежа, като колата падна на пистата и продължи да се върти.

Канадец оцеля в страшна катастрофа в Индикар (ВИДЕО)

Уикънс беше откаран с хеликоптер в близката болница, като от тима му потвърдиха, че той е бил в съзнание и е бил контактен, когато е заминал към болницата. По-късно стана ясно, че лекарите планират поне една операция на Уикънс, но това все още не е потвърдено от Индикар.

29-годишният канадец кара за първа година в Индикар, като за 13 старта има 4 качвания на подиума и един подиум, но все още няма победи. През 2017 Уикънс замести руснака Михаел Альошин за 1 старт в Индикар, а за този сезон получи и титулярно място в Schmidt Peterson Motorsports.

Уикънс има успешна кариера в едноместните формули в Европа, през 2011 беше тестпилот на Marussia във Формула 1, а от 2012 до края на 2017 се състезава в DTM, като най-доброто му класиране дойде през 2016, когато завърши 4-и в крайното подреждане.
 

Тагове: dtm
0 от 500