IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti показа още от новата си хиперкола (ВИДЕО)

Премиерата на екстремното Divo е след по-малко от седмица

Bugatti показа още от новата си хиперкола (ВИДЕО)

Френският производител Bugatti публикува поредния тийзър на новата си хеперкола, която обаче е скрита под покривало. Официалната премиера на Divo е насрочена за 24 август в рамките на мероприятието The Quial, което ще се проведе в Монтерей, Калифорния.

Bugatti показа още от новата си хиперкола (ВИДЕО)

До момента е известно, че това ще бъде най-екстремното Bugatti в историята на марката. Дори покривалото не може да скрие мощния и спортен силует автомобила, а на публикуваните по-рано снимки се виждат оригинилни задни OLED-светлини, подобрена аеродинамика и луксозен салон.



Шефът на Bugatti - Стефен Винкелман вече заяви, че Divo ще бъде еталон за управляемост, но не даде никакви подробности за колата. Очаква се двигателят да бъде същият като при Chiron – 7,0-литров W16 с 4 турбини и мощност 1500 к.с. В този си вариант хиперколата ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди.

Знае се също, че цената на Divo ще бъде 5 млн. евро, като ще бъдат произведени 40 такива автомобила. Не е известно обаче дали те ще са част от тиража на Chiron, който трябва да е 500 бройки.

Снимка и видео: Bugatti
 

Тагове: bugatti chiron divo
0 от 500