IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Грохнала Лада за 75 000 лири?

Всъщност става въпрос за участник в първото рали "Дакар" през 1979 г.

Грохнала Лада за 75 000 лири?

Лада Нива за 75 000 лири? Няма разумно обяснение за такава инвестиция. Поне на пръв поглед. Но когато става въпрос за изключително рядък екземпляр, при това с интересна рали история, всичко се променя.

Грохнала Лада за 75 000 лири?

В случая става въпрос за Лада Нива, участвала в първото издание на рали „Париж-Дакар” през 1979 година, а автомобилът ще се продава на есенния търг на Sotheby’s в Лондон. Състезателната Нива е в оригиналното си, т.е доста лошо състояние, а състезателната й история се доказва от документите от участието в маратона, както и снимките от надпреварата.

Грохнала Лада за 75 000 лири?

Организаторите на търга очакват цена между 50 000 и 75 000 лири, като с автомобила се е състезавал първия й собственик – Франсоа Женсон, а негов навигатор е бил сина му. Двамата не успяват да стигнат до финала в столицата на Сенегал, а подготовката на Нива-та е на прилично ниво – подсилено окачване, пластмасови врати и капак на двигателя, по-голям резервоар, защитна скара на двигателя и т.н.

Грохнала Лада за 75 000 лири?

Първото издание на рали „Дакар” се оказва доста трудно – от 170 участници до финала стигат 59. В състезанието стартират няколко аматьори с Нива, като Женсон, активно подкрепяни от френския вносител на Лада по това време, като само един от руските автомобили стига до финала. Нива-та остава в семейството на Женсон до 2009, когато е продадена на настоящия й собственик, който пък я предлага на предстоящия търг.

Тагове: lada niva
0 от 500