IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Щутгарт забрани всички дизели до клас Euro 4

Ограничението влиза в сила от януари 2019 г.

Щутгарт забрани всички дизели до клас Euro 4

Забрана за дизелови автомобили до клас Euro 4 включително  ще въведе германският град Щутгарт. Решението ще влезе в сила от януари следващата година, като първоначално е бил обмислян и вариант забраната да важи и за колите Euro 5, съобщава Autonews.

Щутгарт забрани всички дизели до клас Euro 4

Според Андреас Шварц, лидер на зелената партия в страната, други мерки за подобряването качеството на въздуха биха могли да бъдат разширяването на обществения транспорт, както и инвестиции в електрическите превозни средства. Ако обаче въпреки предстоящата забрана нивата на замърсяване не намалеят до средата на 2019 г., то най-вероятно дизеловите автомобили от клас Euro 5 също ще бъдат засегнати.

Към момента няколко от големите германски градове, като Мюнхен и Хамбург също са забранили движението на дизелови автомобили по най-натоварените улици. В Хамбург изискването такъв автомобил да се движи в забранените райони, е той да бъде от клас Euro 6 или по-висок.

Други европейски градове, сред които са Париж, Мадрид и Атина също планират забрана на дизеловите коли в центровете си. Решението за тях трябва да бъде взето най-късно до 2025 г., а властите в Копенхаген пък обмислят това да стане още следващата година.

Тагове: euro 4
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Питай една твоя роднина от женски род.
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ама защо ги забраняват - къде го вагенското фенче да обясни че кара на газ ама дизелите са мнооого чисти, а? или в германия пак печките на дърва им замърсяват въздуха, заедно с корабите и самолетите, а? що забраняват дизела в германия, а? кажи бе ***, дето искаш да ме тровиш и да ме гониш от Сф щото си бил беден и трябва да гориш нафта бе филтри, аре кажи бе?
  • #4
    16 rate up comment 2 rate down comment
    прекрасна новина ( преди 5 години )
    Това е прекрасна новина за всички назобени и татуирани при/мати-водачи на черни Бмв-та.Сега ще мога да си ги купят с по-малък и съответно по-изгоден кредит.Да благодарим на Европа,че ще се погрижи за елита на българското общество.
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    име ( преди 5 години )
    Очакваме "нов внос" предимно от Мюнхен и Щутгарт - Хамбург е много далеч , не си струва да се пътува до там, въпреки, че цените са по-ниски.
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Като влезе новият стандарт за измерване на разхода на гориво от тази есен, и стане ясно колко наистина е разхода, ще започнат да забраняват и бензини. В момента разликата е с поне 50% нагоре в зависимост от двигателя (при хибридите на Волво 600% нагоре ;))). Иначе в България трябва да се снабдим с противогази, щото с новата "стратегия" на правителството за вноса на стари коли, държавата ни ще се задръсти с германски трошки. Направо без пари ще станат. Иначе "държали" цени хахахаха :))
  • #1
    9 rate up comment 6 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    Делът на дизела ще намалее още.