IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Aventador SVJ е поставил рекорд на „Нюрбургринг”?

Италианската суперкола е свалила 2 секунди от постижението на Porsche 911 GT2

Lamborghini Aventador SVJ е поставил рекорд на „Нюрбургринг”?

Италианският производител Lamborghini има намерение да си върне рекорда за най-бърза обиколка на Северната дъга на „Нюрбургринг”, като според Carscoops това вече е станало факт, но не е официално обявено.

Lamborghini Aventador SVJ е поставил рекорд на „Нюрбургринг”?

Изданието се позовава на публикация в Instagram от някой си 43lambo, в която се твърди, че Lamborghini Aventador SVJ е завъртял една обиколка на трасето за 6 минути и 45 секунди. За сравнение, рекордът на Porsche 911 GT2 е 6 минути и 47 секунди, като немският автомобилът свали от върха именно предишната версия на Aventador SV.

Според източника на Carscoops, модификацията Aventador SVJ е оборудвана с 6,5-литров V12 – същият като при Aventador S, но вече с мощност 790 к.с. Освен това в Lamborghini са направили всичко възможно, за да олекотят автомобила, който изглежда и доста по-агресивно.

Засега от италианския произвоител не коментират твърденията, но ако действително новият рекорд е факт, то официалното потвърждение трябва да дойде в съвсем близко време.

Снимка: Carscoops

0 от 500