IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo пенсионира още един модел

Купето 4C отива в историята, но роудстърът засега остава на пазара

Alfa Romeo пенсионира още един модел

Компанията Alfa Romeo подготвя спирането на производството и продажите на спортния модел със средно разположение на мотора 4C Coupe, съобщава Motor Authority, като се позовава на представител на италианската марка.

Alfa Romeo пенсионира още един модел

Настоящата моделна година ще е последна в историята на автомобила, като първо ще бъде спряна версията за САЩ, а след това и тази за Европа. Основната причина е, че в Alfa Romeo подготвят ново хибридно купе с мощност 600 к.с., което е изградено на базата на седана  Giulia. За него ще бъде възродено името GTV, като то трябва да дебютира до 2022 г.

Роудстърът Alfa Romeo 4C Spider засега остава, като ще претърпи обновяване. Промените по автомобила ще доведат до увеличаване на цената му. Машината ще остане без състезателния си пакет, който включва карбонови корпуси на огледалата, 18-и и 19-цолови джанти, както и спортен волан. При фейслифта всеки от тези елементи ще се предлага отделно като опция.

Alfa Romeo пенсионира още един модел

Серийното Alfa Romeo 4C Coupe бе показано през 2013, а роудстърът – през 2015 г. И двата модела разчитат на 1,75-литров бензинов турбомотор с мощност 240 к.с. и 350 Нм, който се кобинира с 6-степенна преселективна скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,5 секунди и при двата модела.

Снимки: Alfa Romeo

Тагове: alfa romeo 4c coupe spider
0 от 500