Вход   Регистрация

Летящи роботи ще запълват дупки на пътя за минути

Летящи роботи ще запълват дупки на пътя за минути
 

Първите тестове на бързите ремонти ще са в Лийдс

Общинският съвет в Лийдс работи с група инженери, които разработват технология за ремонт на дупки на пътя, които ще бъдат запълвани от летящи роботи за по-малко от минута. Това звучи като филм от бъдещето и трябва да стане реалност през 2050 г., когато ще са факт т.нар. „самоподдържащи се градове”.

Летящи роботи ще запълват дупки на пътя за минути

Що се отнася до проекта в Лийдс, екипът, който разработва летящите роботи работи по 5-годишен план, като скоро се очакват първите тестове на роботите, които ще запълват дупки. Инженерите се отказали от първоначалната си идея да обединят в един робот летателните и ремонтните му функции, затова се спрели на варианта, при който дронове пренасят роботите, които инспектират пътната настилка, установяват къде има дупка и след това я запълват, като това трябва да става с минимално влияние върху трафика.

Другата новост е, че асфалтът за запълването на пукнатините на пътната настилка ще бъде произвеждан от самите роботи на място, т.е един такъв ремонт ще отнема по-малко от 1 минута. Анализаторите, които работят по проекта са на мнение, че този модел може да бъде приложен при ремонтите на различни общински пътища и градски улици, където нощният трафик е слаб и роботите ще могат да работят на спокойствие.

Със сигурност, първата демонстрация на роботите, които пълнят дупки, ще е повече от интересна. В България такива машинки няма да имат време да кацнат с оглед на дупките, които се появяват по пътищата в края на всяка зима.

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 2 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

аве джендъри кви са тея глупости ве.
тея новини от пръстите на краката ли си ги смучите?
Отговори
 
+2
 

Положителни: 4  Отрицателни: 2

от: .. ( преди 5 месеца )

И като се събудите... пръстите в контакта ли ще са?
Отговори
 
  0
 

Положителни: 2  Отрицателни: 2


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising