IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицаи преследват откраднат БТР (ВИДЕО)

Една от най-странните гонки продължи близо час и половина

Полицаи преследват откраднат БТР (ВИДЕО)

Забавна случка се разигра в САЩ преди няколко дни, напомняща сцена от култовата компютърна игра GTA. Много очевидци не можеха да повярват на очите си, макар че станаха свидетели на може би най-странното полицейско преследване в историята.

Това ли е най-странното полицейско преследване?

Малко преди 20 ч. на 5 юни, 29-годишният Джошуа Филип Ябът, 1-ви лейтенант от Националната гвардия, задига от тренировъчния център Fort Pickett в Блекстоун, щата Вирджиния,  гъсеничен бронетранспортьор M577 и дава пълна газ по улиците на града. Това е модификация на класическия американски бронетранспортьор M113, превърната в мобилен команден пост.

Иронията е в това, че никой не успява са спре Ябът с неговия БТР.  За щастие, той не се удря никъде по пътя си, нито помита някого, просто продължава да си кара, преследван от десетки полицейски коли и хеликоптери. По едно време военният вдига максималната скорост, на която е способна машината - 64 км/ч. Час и половина след началото на гонката Ябът спира, блокиран от полицаите, и се предава. Не е ясно каква е била мотивацията му.

Това ли е най-странното полицейско преследване?

Говорител на Националната гвардия във Вирджиния отбеляза в изявление, че M577 "не е оборудван с никакви оръжия и не е танк". БТР-ът е върнат в центъра  Fort Pickett без "никакви видими поражения". Ябътт, който има 11 г. служба и е бил на мисия в Афганистан от 2008 до 2009 г. с Националната гвардия на Илиноис, ще се изправи пред военния съд по 3 обвинения - шофиране под въздействие на наркотици, бягство от полицаи и неразрешено използване на превозно средство.

 

0 от 500