IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва с двигател на Octavia след 695 000 км (ВИДЕО)

Шокиращото е, че за километрите си моторът изглежда в отлично състояние

Какво се случва с двигател на Octavia след 695 000 км (ВИДЕО)

Ентусиастите от британския проект Car Throttle решават да си направят експеримент, като проверят какво е състоянието на 1,9-литров дизелов двигател на стара Skoda Octavia, навъртял 432 000 мили, или около 695 000 км. Те купуват автомобила само за 200 паунда.

Какво се случва с двигател на Octavia след 695 000 км (ВИДЕО)

Визуално, колата е почти пълна развалина - навсякъде има ръжда, драскотини и мръсотия. Проектът обаче се интересува от състоянието на двигателя. Под капака на автомобила все още е оригиналният мотор и турбото.

Автомеханик с богат опит по моделите на Volkswagen Group разглобява двигателя и остава шокиран от отличното състояние на всичките му части. Казва, че не ми бу дал повече от 140 000 мили пробег. Тайната се оказва проста - навременното техническо обслужване и наливането на правилното масло е запазило двигателя в почти идеално за толкова навъртяни километри състояние.

 

Тагове: skoda octavia
0 от 500
  • #29
    4 rate up comment 0 rate down comment
    васо ( преди 4 години )
    имах октавия 1 с 1.9 дизел 90 к.с., на 540 000 един ме блъсна отзад и я смачка, иначе мотора вървеше прекрасно, не гореше грам масло,суперикономичен, единствено на 400 000 бях сменил турбото.Няма такъв мотор като 1.9 тди.
  • #28
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    отново *** опит за реклама от страна на фолксваген
  • #27
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "с богат опит по моделите на Volkswagen Group разглобява двигателя и остава шокиран от отличното състояние на всичките му части" ....шокиран!!! ;)
  • #26
    5 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Най-точното определение за дизелите - орехотрошачки хахахахаха, от колко време се чудех точно за тоя му прякор. Тия с дизелите ги гледам като първобитни хора, може ли в 21 век да си купиш нов дизел, хибридите на Лексус и Тойота не се чуват,а някой дизел на светофара със старт-стоп като светне зелено и и той пали ,изтрака и тръгне хахахаха,ама не сме 72-ра година извинете.
  • #25
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Абе 260 000км. е наполовина на 500 000км. или на 400 000км.,така че не говори глупости,кола на половин милион км. не изглежда като кола на 150 000км. или 200 000км..
  • #24
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Е когато е намесен некадърен майстор дори стандартната горивна система е опасна Имах предвид че при нормални условия и спазване на изискванията не е съществено по-опасна
  • #23
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Учуден ( преди 5 години )
    Аз преди години взех едно БМВ 320i с немърливо поставена газ. Клапанът от зад на сондата на бутилката беше сложен само да го има, но не работеше. Съответно си го оправих да работи. Няколко месеца по-късно тръбата за газта от бутилката до отпред се протърка от жилото на ръчната и изпускаше газ. Ако не бях забелязал фалшивия клапан и не го бях оправил сигурно щях да съм се взривил в гаража. От този случай на сам не съм голям фен на газта.
  • #22
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Друг е въпроса че за да газифициарш модерен автомобил (само инжекцион) отиваш на 1500 лв за хубава АГУ и пак нямаш гаранция че няма да я настройваш през месец. А на двг с директно впръскване май е съвсем приключение. Стара кола е грехота да не се газифицира но коли под 15 години трябва или да караш доста или да караш гладен двигател за да си заслужава разправията.
  • #21
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    @Учуден Карал съм 2 коли на газ (карбуратор и пълна инжекция) Карбуратора го монтира познат майстор и гледах процеса - газовата е ДОСТА идиотоустойчива система откъм безопасност. Имаш няколко клапана и при първи намек за теч гасиш системата и приключваш с проблема. Ако имаш наистина опасен теч около и в колата не се седи камо ли да се кара. Единствено самата бутилка да се спука е проблем но това е доста трудно постижимо дори при удар. При толкова силен удар газта ще ти е последния проблем
  • #20
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Учуден ( преди 5 години )
    Газта добре, но мен вече ме е страх за малко икономия на пари да си подритвам здравната книжка като се возя с бомба от зад и система, която не е никак трудно да започне да изпуска от някъде и да се запаля.