Вход   Регистрация

От кануто до водородната Toyota: кратка история на транспорта (ВИДЕО)

От кануто до водородната Toyota: кратка история на транспорта (ВИДЕО)
 

Знаехте ли, че метрото се появява още преди велосипеда?

Стремежът да отидеш някъде другаде е движил напред човешката циливизация още от самата й зора. Художниците на американското издание The Atlantic се опитват с тази анимация да проследят пълната история на транспорта: от примитивното кану, може би първото превозно средство, известно на човека (около 8000 години преди Христа), до последните засега стъпки: самоуправляващата се кола и водородното задвижване на машини като Toyota Mirai и Honda Clarity.Някои от датите може и да ви изненадат: например появата на метрото (с откриването на Лондонското през 1863) предшества с шест години появата на съвременните велосипеди, и с десетилетия - тази на автомобила.
 

Реклама  


Купи Toyota

Виж всички обяви

Коментари ( 4 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 6 месеца )

Швабетата изобретили и останали там при изобретенята си без грам развитие, докато другите се променят и развиват и не стоят в застой.
Бог ни е сложил очите отпред, а не на гърба по простата причина да гледаме напред, а не назад. Вурстовете и техните поклонници са решили, че трябва да гледат назад. Гледайте си, никой не ви пречи, но и вие не пречете да се развива индустрията с лъжи и манипулации!
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 4  Отрицателни: 5

от: Скиноскя Аои ( преди 6 месеца )

Анонимнио ентелегент, първият мотоциклет и първият автомобил в това видео са немски. А японците са изобретили суровата риба с ориз
Отговори
 
+3
 

Положителни: 7  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 6 месеца )

За Дошо не зная, но е факт, че във въпросната статия няма и помен от немски каруци. Все пак би трябвало да ги споменат в каруцарския раздел. Нещо средно между карета и волски впряг, но с много по-лоши характеристики и от двете. И докато немците развиват нафтовите печки и двигателите на дърва и въглища, другите правят хибриди, електромобили и такива с горивна клетка. Едните са в миналото, а другите изпреварват бъдещето.
ФАКТ!
Отговори
 
  0
 

Положителни: 5  Отрицателни: 5

от: Анонимен ( преди 6 месеца )

На дошо(факт) хондата е най-великото откритие в историята на транспорта.
Отговори
 
+2
 

Положителни: 4  Отрицателни: 2


Избери кола


Изгодни оферти
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising