IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От кануто до водородната Toyota: кратка история на транспорта (ВИДЕО)

Знаехте ли, че метрото се появява още преди велосипеда?

От кануто до водородната Toyota: кратка история на транспорта (ВИДЕО)

Стремежът да отидеш някъде другаде е движил напред човешката циливизация още от самата й зора. Художниците на американското издание The Atlantic се опитват с тази анимация да проследят пълната история на транспорта: от примитивното кану, може би първото превозно средство, известно на човека (около 8000 години преди Христа), до последните засега стъпки: самоуправляващата се кола и водородното задвижване на машини като Toyota Mirai и Honda Clarity.



Някои от датите може и да ви изненадат: например появата на метрото (с откриването на Лондонското през 1863) предшества с шест години появата на съвременните велосипеди, и с десетилетия - тази на автомобила.
 

Тагове: atlantic toyota mirai
0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Швабетата изобретили и останали там при изобретенята си без грам развитие, докато другите се променят и развиват и не стоят в застой.Бог ни е сложил очите отпред, а не на гърба по простата причина да гледаме напред, а не назад. Вурстовете и техните поклонници са решили, че трябва да гледат назад. Гледайте си, никой не ви пречи, но и вие не пречете да се развива индустрията с лъжи и манипулации!
  • #3
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Скиноскя Аои ( преди 5 години )
    Анонимнио ентелегент, първият мотоциклет и първият автомобил в това видео са немски. А японците са изобретили суровата риба с ориз
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За Дошо не зная, но е факт, че във въпросната статия няма и помен от немски каруци. Все пак би трябвало да ги споменат в каруцарския раздел. Нещо средно между карета и волски впряг, но с много по-лоши характеристики и от двете. И докато немците развиват нафтовите печки и двигателите на дърва и въглища, другите правят хибриди, електромобили и такива с горивна клетка. Едните са в миналото, а другите изпреварват бъдещето. ФАКТ!
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    На дошо(факт) хондата е най-великото откритие в историята на транспорта.