IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 919 Hybrid покори и Ню Йорк (ВИДЕО)

Световното турне на прототипа от Льо Ман продължава

Porsche 919 Hybrid покори и Ню Йорк (ВИДЕО)

Прощалното турне на прототипа на Porsche – 919 Hybrid продължава, като компанията ни връща в дните преди рекорда на „Спа”, когато автомобилът, спечелил три победи в Льо Ман се появи в Ню Йорк.

Porsche 919 Hybrid покори и Ню Йорк (ВИДЕО)

В Голямата Ябълка живеят 8,5 милиона човека, там може да се види всичко, но все пак, по улиците на мегаполиса рядко се появява LMP1 прототип, който остава в историята като най-успешният автомобил в световния шампионат за издръжливост и „24 часа на Льо Ман” за предишните три години.

След изтеглянето на Porsche от световния шампионат, тази година компанията даде старт на прощалното турне на 919, което ще посети някои от най-известните писти и градове в света. Предполага се, че 919 Hybrid ще подобри рекордите на най-известните трасета преди да бъде прибран в музея на марката.

Рекордът на „Спа” падна, след като 919 Hybrid беше освободен от техническите изисквания на LMP1, мощността му беше увеличена от 900 на 1160 конски сили, а колата се сдоби с изключително агресивна аеродинамика, включително и „граунд ефект”. Така времето на Люис Хамилтън от квалификацията за Гран при на Белгия миналата година беше подобрено с над 0,7 секунди и сега новият рекорд принадлежи на Нийл Джани и 919 – 1.41,770 минути.

Предполага се, че кулминацията на турнето на прототипа ще е опит за рекорд на Северната дъга на „Нюрбургринг”, където абсолютното постижение също е притежание на Porsche, но е записано през 1983 година от покойния Щефан Белоф в квалификацията за „1000 километра на Нюрбургринг”, пак с прототип на компанията.

Посещението на трасето в планината Айфел трябва да се случи в средата на този месец, но едва ли още сега ще има опит за рекорд, а след това 919 ще се появи още веднъж в Европа през юни. После автомобилът заминава за Азия, през юли отново ще се върне на „Спа” и после отива на Фестивала на скоростта в Гуудууд. За септември са предвидени посещенията на „Брандс Хеч” и „Лагуна Сека”, а през октомври ще има поне една изява в Европа.

Графикът на 919 е доста гъвкав, като от Porsche постоянно добавят нови дати, за да дадат възможност на колкото се може повече фенове да видят прототипа.
 



Снимка и видео: Porsche

Тагове: porsche porsche 919 hybrid
0 от 500